Op 30 september vindt de feestelijke opening van Shopping Park Olen in Lammerdries plaats.





Na een jaar lang bouwen door aannemers Cordeel en Aertssen, die trouwens ook eigenaar zijn van het park, is het tijd om het gloednieuwe winkelcentrum op de gronden van het vroegere retailterrein Van de Ven te onthullen aan het grote publiek.

Al kregen velen reeds de kans om een blik op het Shopping Park te werpen, aangezien Decathlon er de deuren in juni opende. “De reacties zijn alvast zeer positief”, vertellen Walter Wesenbeek en Marc Van Ginkel van de firma Aertssen.

Wat heeft Shopping Park Olen als unieks te bieden?
“Voor de consument betekent Shopping Park Olen een gezellig dagje shoppen met de hele familie. Het moet voor hen echt een uitstap betekenen, waar ze behalve winkels ook evenementen en allerhande activiteiten terugvinden.

Op die manier bewaren we ook nog iets van de sfeer van het vroegere Van de Ven, waar een duidelijke familiesfeer heerste.

Shopping Park Olen betekent ook vertoeven in een aangenaam kader, aangezien het winkelpark zich in de openlucht en in een mooi verzorgde omgeving bevindt. Het gaat zeker en vast om meer dan shoppen alleen. Om te garanderen dat er iets te beleven valt in Olen, wordt zelfs een heus programma aan festiviteiten en promoacties voorzien.”

Heeft Olen ook retailers wat te bieden?
“Zonder enige twijfel. De grote troeven van het Shopping Park zijn de vlotte bereikbaarheid, het comfort en de ruime parkeergelegenheid van 1500 parkeerplaatsen.

Olen ligt strategisch langs de E313 voor mensen uit Antwerpen en Hasselt, maar is natuurlijk ook vanuit Turnhout erg vlot bereikbaar langs de N19. We rekenen er dus op mensen vanuit de hele Kempenstreek aan te trekken. Maar ook lokaal voldoet Shopping Park Olen aan een duidelijke behoefte.

Voor heel veel retailers bleek het toch een witte vlek. Het succes van de Decathlonwinkel die al in juni openging, is daarvan het beste bewijs. Decathlon is met zijn megastore zelf ook een grote trekker voor andere ketens.

Het was de eerste retailer die intekende, waarna onmiddellijk spelers als Fun, Krëfel en Standaard Boekhandel in zijn kielzog volgden.”

Welke namen telt Shopping Park Olen ondertussen?
“We hebben een indrukwekkende lijst retailers, zoals Decathon, Fun, Krëfel, DSM keukens, Standaard Boekhandel, Brantano, Lola&Liza, Veritas, Swissense, Kruidvat, Damart, Home Furniture, Maes met een Apple-store, Z (van groep Zannier) en een Pearle-vestiging.

Op het gebied van horeca komen er onder meer Lunch garden en Grand Café Big Apple.

En daarmee is het winkelcentrum al zo goed als volzet. Fase één van het shopping park telt 22 units waarvan er nog slechts één beschikbaar is.”

Hoe zal het winkelcentrum er uitzien?
“Shopping Park Olen bestaat uit geschakelde baanwinkels met een wandelesplanade. Zo kunnen de klanten ook bij regenweer ongehinderd winkelen. Verbonden dankzij die esplanade, liggen de winkels rond een centraal en autovrij plein met ruime groenzones.

Verder is er een centraal gebouw met een grote tent. Hier vind je voornamelijk horecazaken, maar ook een bankterminal en een aantal winkelruimtes. Zo heeft Pearle bijvoorbeeld in het centrale gebouw zijn winkel opgetrokken.”

En het stopt nog niet na 30 september
“Op 30 september wordt de eerste fase van het Shopping Park Olen plechtig ingehuldigd met festiviteiten. Maar het klopt dat er nu al een verdere uitbreiding van het winkelpark op het programma staat.

Binnenkort start de bouw van de tweede fase al. Nu, in de eerste fase, beslaat Shopping Park Olen een oppervlakte van 20.000m². Daar komt nog 10.000m² bij,' aldus Walter Wesenbeek en Marc Van Ginkel van de firma Aertssen.

Extra info kijk op Shopping Park Olen 
Retaildetail.eu/N